PLANERA SMART FÖR EN BILLIG FLYTT

Flyttfirma stockhoklm göteborg
Innehåll

När du har fattat beslutet att ta hjälp av en bra flyttfirma för att flytta snabbt och lätt finns det en del saker du kan tänka på för en billigare flytt. Du har fått en gratis flyttoffert och vet vad det hela kommer att kosta. Men har du tänkt på att det kan kosta mer om du inte har planerat för flyttdagen på rätt sätt?

Här är några viktiga saker att tänka på för dig som vill ha en billig flytt.

Måste du flytta med allt?

Inga flyttfirmor i Stockholm kommer att köpa saker som du inte vill ha från dig. De kommer att packa det som finns i din bostad för att transportera detta till nästa bostad. I samband med att du bokar in din flytthjälp bör du verkligen fundera lite på vad som måste komma med.

Det kan ju rentav vara så att du har saker som du kan sälja. Istället för att betala för att flytta med dessa pinaler kan du tjäna på att du går igenom bohaget inför flytten. Använd dig av smarta annonsforum online för att sälja eller ge bort sådant som du inte vill inkludera i kostnaden för din flytt.

billig flytt

Har du rätt till RUT-avdrag?

Ta reda på om du kan utnyttja RUT-avdrag för flytt. Om du inte har använt dig av något RUT-avdrag samma år bör detta vara möjligt. Glöm inte bort att säga till om att du vill ha detta avdrag. Det kan du genast få på din faktura och då blir det ju en billigare flytt.

Det är viktigt att ta tag i RUT på en gång, Om du ska göra detta i efterhand blir det inte lika smidigt. Fråga oss gärna om du behöver mer information om detta. Med avdraget kan det bli stor skillnad på flytt priset!

Billiga flyttkartonger eller bra flyttkartonger?

Flyttkartonger är viktiga och det finns billiga flyttkartonger såväl som helt gratis kartonger. När du väljer kartonger för din flytt ska du inte bara se på pris. Fundera lite på hur dessa kommer att användas under kommande månader och år.

När du packar i flyttkartonger för förvaring i förråd eller på vind är det ju viktigt att kartongen håller. Det är synd att spara in på gratis flyttkartonger som inte håller måttet. Då kan det vara bättre att betala lite mer för kartonger som fungerar lika bra för själva flytten som de gör för förvaring.

 

Var redo när flyttgubbarna kommer!

En flyttfirma kan inte planera för dig hur du ska göra ditt hem redo för flytten. Du får riktlinjer och du kan få hjälp med packning. Men det är upp till dig att vara vaken och redo när flyttbilen kör upp utanför ditt hus.

Om du försover dig och inte är redo kan det leda till förseningar och förseningar kan bli dyrbara. Kom ihåg att både din tid och vår tid har ett värde. Se över hur allting kan vara redo för att bäras ut när flyttfirman kommer.

Missa inte att du bör ha flyttat på möbler när du packade. Om det ligger saker på golvet under sängar och bakom byråer ska detta packas eller slängas. Det kan innebära att du måste lägga mer tid på packning och då kan du uppleva mer stress på flyttdagen.

Det kan vara klokt att låta barn sova över hos vänner eller familj för att göra flytten lite enklare. Tid är det dyrbaraste vi har så se över hur du kan spara på tid och på så vis se till att flytten blir billigare tack vare effektivitet.

Tänk igenom vad du kommer att behöva

En flyttdag kan vara ganska krävande även för den som inte måste bära och köra möbler och kartonger. Du betalar för flytthjälpen men måste ta hand om din egen dag. Planera på ett smart sätt för måltider. Om det innebär att du kommer att äta på restaurang flera gånger under flyttdagen är det viktigt att det här är planerat och med i din budget för flytten.

Om du vill spara på den här typen av kostnader bör du packa en matsäck eller planera att äta och vila hos vänner och familj. Tänk igenom vad du kommer att göra när vi packar och kör dina saker till den nya adressen. Det kan vara ett smart sätt att undvika onödiga utgifter på.

Rutavdrag för flytthjälp
RUT avdrag flytt

Rutavdrag för flytthjälp Innehåll Så här fungerar RUT-avdrag för flytthjälp RUT-avdraget är en skattemässig förmån som infördes för att underlätta för privatpersoner att få hjälp

Läs mer »