Är det värt att betala en flyttfirma för flytten?

flyttfirma stockholm göteborg
Innehåll

Här har vi en väldigt viktig fråga som du måste ha svar på innan du bokar in flytten med flytthjälp. Det är en sak att få en gratis offert för flytt och se på den kostnaden som en utgift som du har råd med eller inte. Det är en helt annan att ställa flyttpriset i relation till kostnaden för att sköta flytten själv.

För att av avgöra om det är värt att betala en flyttfirma för flytten måste du vara medveten om vad det är du betalar för. Det gäller att inse vad det kommer att kosta i tid och pengar att flytta själv. Därefter kan du fatta beslutet om priset du får för flytten är skäligt för dig eller inte.

Vad är det du betalar för?

Det du betalar för kommer givetvis att motivera dig för att använda en professionell flyttfirma. Ju mer du får för pengarna desto bättre. Men det finns några huvudpunkter som du absolut måste få när du väljer att betala för flytthjälpen:

  1. Professionell hantering

Dina saker ska hanteras på ett proffsigt sätt. Om du betalar för att någon annan ska bära, och kanske packa, dina saker ska detta göras försiktigt och med eftertanke. Det kan till och med vara så att du aldrig själv hade varit så försiktig med dina prylar.

Det här är en stor fördel med att betala den bästa flyttfirman för uppdraget. De kommer ju inte att vilja riskera dåligt rykte på grund av vårdslös hantering.

  1. Tidsenlig flytt

När du beställer flytthjälp från ett flyttbolag kommer det hela att ske som planerat. Risken för att det hela skulle skjutas upp är minimal. Flyttfirman har inte råd att jobba på detta vis. Du betalar alltså för att flytten kommer att ske på flyttdagens datum. Du tar ingen risk vad gäller tillgänglighet av flyttbil och folk som kan bära som du kan göra om du ordnar med allt själv.

  1. Montering

Det är inte helt enkelt att montera ner och montera ihop möbler igen. Det här är något som du måste göra själv om du inte betalar för flytthjälp. Även om du betalar någon du känner för att hjälpa till är det inte säkert att du kommer att få korrekt hjälp med montering.

Om du vill dina möbler väl kan det vara väl värt att betala för flytten. Då vet du att allting tas isär på rätt sätt och sedan sätts ihop som det ska. Om en möbel är för gammal och ranglig för att plocka isär får du en professionell uppfattning om detta och då slipper du göra på fel sätt med den.

  1. Avslut

En flytt är bara över då den är över. När kompisar kommer för att hjälpa dig att bära av sin goda vilja är det inte säkert att de blir klar tills det hela faktiskt är klart. När du betalar för flytthjälp är den med hela vägen igenom. Flyttgubbarna sticker inte innan allt är klart!

Vad kostar det att flytta själv?

Vad kommer det att kosta att hyra en egen flyttbil som du får köra lagligt under en eller två dagar? Kan du ens bli klar med din flytt på två dagar om du ska genomföra den med en mindre bil som du får köra?

Vad kostar det i tid att bära saker fram och tillbaka? Du måste se på alla utgifter som du kommer att ha för flytten om du genomför den själv. Jämför detta med vad det kostar att anlita flytthjälp då du inte behöver lyfta ett finger. Det ger dig en bättre bild av huruvida det är värt att betala för flytthjälp eller inte.

Med tanke på försäkringar

Glöm inte bort försäkringar. När du betalar för flytthjälp betalar du även för säkerheten. En bra flyttfirma i Stockholm har försäkring och kommer att jobba på ett korrekt sätt. Om något skulle gå fel finns det täckning för detta. Det är också en kostnad och risk som du måste betänka när du ska bestämma dig för om det är värt att betala för en flyttfirma istället för att ordna med flytten själv.

Rutavdrag för flytthjälp
RUT avdrag flytt

Rutavdrag för flytthjälp Innehåll Så här fungerar RUT-avdrag för flytthjälp RUT-avdraget är en skattemässig förmån som infördes för att underlätta för privatpersoner att få hjälp

Läs mer »