Varför ska flytthjälpen packa dina flyttkartonger?

Flytt stockholm

När du ser på ditt hem tänker du kanske att det kommer att räcka med några få flyttkartonger och så är allting redo för flytt. Ibland kan detta vara sant och visst kan du sköta packning av flyttkartonger själv. Men det kan också finnas fördelar med att låta din flytthjälp hjälpa dig med packningen. Det här är en tjänst som spar tid och som kan leda till ett smidigare flytt.

Det finns flera skäl till att ta hjälp med packning av flyttkartonger. När du ber om en flyttoffert bör du vara medveten om detta. Här är de främsta:

Ordning och reda i flyttkartonger spar tid

Tid är pengar och ordning och reda är samma sak som snabbare flytt. Du ser inte allt som finns i lådor och skåp framför dig. Det gör att du inte riktigt tänker som en professionell flyttare gör. Det är inte bara att tömma lådor ner i flyttkartonger eller plastpåsar.

Dels gäller det att placera saker på ett sätt som spar plats och dels vill du ju skydda dina ägodelar. Det går inte att lägga föremål av glas i flyttlådor hur som helst. När flytthjälpen kommer för att packa åt dig gör de det på ett metodiskt sätt.

Det här gäller både för företagsflytt och kontorsflytt. Ordning och reda är något som bästa flytthjälpen är proffs på. De tänker nämligen på hur varje kartong ska passa in i det pussel som är din flytt.

Förrådskartonger stockholm

Risken för att packa för tungt

Det är ganska vanligt att tänka positivt vad gäller hur mycket som får plats i en flyttkartong. Är den stor kanske du lyckas fylla den till brädden med böcker. Men böcker är tunga och det här kan ställa till med problem på flera sätt.

För tunga flyttkartonger kan leda till:

  • Ras i flyttbilen då de är svårare att hantera och placera på rätt sätt.
  • Hål i kartongen som inte är gjord för en så tung last.
  • Ont i ryggen hos den som måste lyfta och flytta på den överpackade kartongen.
  • Svårt för dig att vid senare tillfälle packa upp då du vill flytta kartongen från ett rum till ett annat.
  • Risk för att saker som ligger längre ner i kartongen går sönder av den höga toppvikten.

Packa inte utan att först få goda råd om hur detta ska göras. Eller beställ hjälpen på en gång för att inte göra misstagen som kan stå dig dyrt.

Smart märkning ger smidigare flytt

Packning av flyttkartongen innebär också märkning. Med märkning är det lätt att se vad som finns i de olika flyttkartongerna. Då du får hjälp av en flyttfirma som packar flyttkartonger kan märkningen också vara till för att göra det enklare att ställa kartongerna på rätt sätt i flyttbilen.

Med god planering av olika kartonger går det snabbare att flytta på dem. De står på rätt sätt i flyttbilen och hamnar i rätt rum på den nya adressen. Det här har du stor nytta av då du ska packa upp och slipper leta rätt på rätt låda i varje rum.

Du betalar alltså inte bara för packningen som du själv slipper syssla med. Du betalar också för att uppackningen ska bli så mycket snabbare och enklare. Det här är en investering i din tid och det kan vara väldigt mycket värt för dig då tiden du har för flytten är knapp.

Flyttfirma Packning

Packa tillsammans med flyttfirman

En del tycker att det känns lite konstigt att låta främlingar hantera och packa privata saker. Med flytthjälp är det aldrig svart eller vitt. Du måste inte lägga över hela jobbet med att packa flyttkartonger på flyttfirman.

Det kan ju vara så att du föredrar att packa tillsammans med flyttfirman. Du talar om vilka rum och vad de bör hjälpa dig med och sköter annat själv. På så vis behöver du inte uppleva att privata saker hanteras av främlingar.

Om du packar tillsammans med personal från flyttfirman kan du passa på att få tips för hur du ska tänka. Då blir din packning också effektivare och faktiskt också roligare att pyssla med.