Flyttips

Flytt tips – viktiga tips inför din flytt

För många så kan det kännas stressigt att genomföra en flytt. Det är klart att man kan bli nervös då man tänker på allt som måste göras för att ett helt hem ska flyttas från en bostad till en annan. Vårt allra bästa flytt tips är god planering, för en lyckad flytt är beroende av att alla vet vad som ska göras och när. Här är några saker som du bör tänka på i god tid inför flytten. Om du har några frågor så kan du alltid kontakta oss. Vi har lång erfarenhet av allt som man behöver tänka på då man ska flytta, och vi ger gärna personliga tips och råd när du ska anlita din flyttfirma i Stockholm.

Flytten börjar med planering

Flyttplaneringen är alltså det allra viktigaste. När du väl har bokat ett datum med oss så börjar nedräkningen och du bör införa olika hållpunkter för när olika moment ska vara klara. Vi ger dig rådet att kontakta oss i god tid så att vi kan komma precis när du behöver det. Ibland kan man ha tur men det är sällan smart att försöka boka flytten en vecka i förväg. Ge dig själv, och oss, en månad till flyttdatum. Använd dig av en vanlig bordsalmanacka eller Googles kalender med påminnelser i form av sms för att inte missa när du bör vara klar med de olika moment som du har planerat in.

Visst kan man packa i banankartonger som man finner bakom matbutiken, men att ha en massa olika kartonger i olika storlek och av olika kvalitet är inte att rekommendera. Ett smart flytt tips är att välja riktigt bra flyttkartonger. Det här ska vara den typ av kartong som kommer med 5 lager papp. De kartonger som vanliga byggbutiker säljer har bara 2 lager papp och är därmed inte lika pålitliga. Vi har de bästa kartongerna och kan tillsammans med dig komma fram till hur många du kommer att behöva för ditt hem.

När man packar kartonger så är det inte vad kartongen klarar av som är måttstocken för hur mycket man ska stuva in i den. Även om en flyttkartong håller för många kilon så är det inte säkert att våra armar gör det. Om du själv inte kan rubba på kartongen då den är färdigpackad så är den för tung. Vi kommer förstås med styrka och rätt bärteknik, men det är viktigt att du inte lastar flyttkartongerna tyngre än att du själv kan lyfta dem.

Innan du börjar packa

Något som många missar är att man sällan behöver ta med sig allt som man har i sitt hem till den nya bostaden. Planera in en dag eller två då du och andra familjemedlemmar går igenom det som finns i förråd, i källare och på vind. Kasta eller sälj det som inte längre behövs. Det här är något som kan komma att spara många kartonger. Tänk på att inte kasta andra familjemedlemmars saker utan att fråga först. Det som ser trivialt ut för en person kan vara otroligt viktigt för en annan.

Packa i sopsäckar flytta

Packa i sopsäckar

Sopsäckar är verkligen ingen dum idé när man ska packa sådant som kan behöva lite extra skydd, som till exempel bäddmadrasser och kuddar. Se till att packa i sopsäckar som är slitstarka, det här är nämligen något som gör det lättare för oss att hantera packningen av flyttbilen samtidigt som dina saker får ett extra skydd mot smuts och slitage.

När flyttlasset äntligen har gått så kan alla dra en lättnadens suck. Nu kommer nästa etapp som känns bra mycket roligare, nämligen att flytta in i det nya hemmet. Men hur ser det ut där möblerna en gång stod? Du kan förstås ta hand om flyttstädningen själv, men frågan är om det här är något som du vill pyssla med då det finns så mycket annat att sköta om i den nya bostaden. Idag så kan man ju applicera RUT-avdrag på kostnaden för flyttstädningen så halva kostnaden slipper man, därmed är vårt flytt tips vad gäller städning att du låter proffsen ta hand om detta. Vi hjälper dig gärna att boka en bra städfirma som ser till att du får en godkänd flyttstädning så att du kan gå vidare med livet i din nya bostad och låta den gamla bli till ett vackert minne.